background template

kamu yang comel tu! alahai comelnyew..follow la :3

01/05/2013

Jadilah insan sehebat nama :)

in the name of Allah the Most Gracious the Most Compassionate

setiap kali baby dilahirkan ke dunia ni, mesti mak ayah sibuk-sibuk je cari nama yang sedap-sedap kan? sebab apa? tak kan lah sekadar nama je yg sedap, sebenarnya, mesti dalam nama tu tersirat 1001 harapan so that anak tu akan jadi insan yang hebat sehebat namanya kan? :)

Tengku Ainul Asma'. sedap kan nama tu? *okeh masuk bakul angkat seniri* haha

Tengku - takde maksud apa-apa. tapi dah sebab ayah berketurunan tengku dari nenek moyang dulu. selalu je orang suruh nanti kahwinlah dgn tengku jugak. kalau tak, anak dah takde tengku dah. *tangan di dada mata ke atas* WHY? nama dan pangkat takde beza langsung. bila mati kain kafan sama je masuk liang lahad jugak. n sebenarnye darah tengku ni ego tinggi. sebab tu tanakkk kawen dgn tengku *ada aku tanya?* haha.. sebab tu i pon agak sedikit ego. tapi tak sgt kot. harap bersabar. =.='' haha

Ainul- nyanyi sikit. Ainul Mardhiah..kau umpama kuntuman di taman syurga..menanti hadirnya seorang lelaki..utk menjadi bukti cinta sejati..oh tuhanku..bisakah dicari di dunia ini..seorang wanita bak bidadari..menghulurkan cinta sepenuh hati.. *haha annoying giler perangai* 

Asma' - Asma' binti Abu Bakar puteri sahabat rasulullah yang hebat. mesti semua org kenal kan? tau kan cerita Asma' ? Asma' binti Abu Yazid pon puteri sahabat yang hebat. tak pernah dengar? ha cepat pegi google!

bila combine my nama the result is Tengku mata ketinggian. 
tapi malangnye adakah aku berusaha sesungguhnya utk jadi insan yg sehebat nama??
Ehem. Sudah bersedia untuk lempang pipi sendiri dua ratus tujuh puluh lima darjah dengan kekuatan lapan perpuluhan tiga skala richter.. @__@ *pinjam ayat incik angelpakaigucci*

post ni sekadar sbg motivasi diri sendiri. lalui zaman remaja bukan mudah. kena sentiasa refresh diri atau reset minda bak kata prof dr muhaya. muehehe
*isy bila nak matang ni?

anda semua pulak bagaimana??
^__^



7 comments:

  1. keturunan Tengku tu kerabat negeri mana? turun dari kayangan kah?

    ReplyDelete
  2. wahh ! cantik semua nama kat atass . maksud name sayee kalau tak silap 'pemerintah mata' . ahhaha . :))

    ReplyDelete
  3. salam . hai blogger cute . saya follow sambil singgah blog awak . follow me back?

    ReplyDelete
  4. salam.. nice entri http://kacangsebuncis.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. http://gamesyork.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Hai.. Salam kenal..
    Kalau sudi follow sy balik ye.. =)

    http://azcollection93.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. suka post ni!

    penat2 mak ayah cari nama terhebat utk kita dulu kan?
    yg skali lg la.
    3 nama utk seorg
    sume mkna hebat2
    hope sehebat nama itu juga :)

    ReplyDelete