background template

kamu yang comel tu! alahai comelnyew..follow la :3

01/12/2012

awesome homestay in December threshold


 so, at first,it's just another 'programmed' weekend and i was kinda, ''hurmmm...''






 dah sampai, ketua kampung berpot-pet..






jyeah! acara makan beradab.keke~ main dish ofkos ulam+sambal belacan yg rarely didapati di U-CAFE. heaven!




















eh,uolls bila dpt anak?kekeke..














 selesai diserahkan kpd family angkat, who knows kami dpt family angkat yang ohsem!! mana tak nya..sampai-sampai je, terus diarah 'melantak'..kecil perut, usus pon kami tadahkan =='












 lepas durian, pelam fresh dari pokok weh!


 susah payah kait utk kami, rasa bersalah tapi ngap jugak.rezeki takboleh ditolak weh.muahaha..

jambu lagi..

 then, ronda satu kampung pulak, lambai-lambai kat suma org *bajet pelancong,bajet hot*




 mak berkata.. ''anak dara kena ikot pegi pasar''










 sape penah tengok kerang hidup-hidup weh? sumpah kat pasaq SP aq ta penah jumpak g..so kami pon 'ter'buat sikap ke-jakun-an di situ =.='

and..the fresh kerang selamat menjadi habuan kami malam tersebut. sedap pergghh 







 acara seterusnya merendek dalam bendang. walaupon dok kat negeri jelapang padi, aku seniri tetap jakun masuk ke bendang tawu.. 

naseb baek aku tau jugak apa itu ban,sila jalan atas batas,pasai pa depa bakaq jerami,tu mesin apa?zaman la oghang tak guna kerbau dahla! and so on, so aku show-off cket ala-ala pemandu pelancong gitu =='













mak, depa buli cheq tengah tengah bendang...





 memancing timeee!!! or bagi aku, aku sebut mengaii*plus sedikit sengau di situ* orang tua-tua pesan, sebut mengaii barula ikan nak mai. ok tipu =.='

tetiba aku tingat pesan makngah time kami mengaii kat ban dulu, ''kalau mengaii takleh bising, kalau dak ikan larii'' *terngiang-ngiang di telinga*

tak semena-mena aku meng-sound kekawan yang laen, ''diam aaa weh..ikan lari sat gi''
''ye ke??'' then depa sengap teruih, dengaq kata aku nampaknya..wahahhaaa






















penangan duri puyu hinggap di tangan filzah

 mak show-off her skill

oppa jaesuk style..PCK pon boleh







 pastu...masuk kebun mak pulakk













 jangan nak menyedap je, back to mission khidmat masyarakat..
gotong-royongss






























tengok apa weh?? macam saspenss jerk..
terpana tengok mbottan ranum rupanya..ceh..






 makan lebih dari wat keja, wahahaa






























man din : pakcik..buah ni nama rambutan rupanya?
pak cik : laa..selama ni anak tak tau ke?

man din : *seluk poket pegang smartfon* baru je google td  pakcik
baju merah : ha'ah..saya baru tweet tanya orang laen tadi pakcik
pakcik : *muka teramat simpati, tak sanggup msukkan gambar*

*OKEH AKU HIPERBOLA. GURAU JE UOLLS* 

AND..minatang ni lah yg kami tunggang kelilin kampung. #daebakk!!












 semua jenis binatang nak tunggang..



 spesies 'motor' dan 'basikal' yang aku tunggang tak sempat disertakan..sebab, udin bawak aku rempit naek moto smapai macam nak melayang ==' basikal pulak sambil maen hujaann..uuu~ #daebakk



senamrobik COCONNUT led by the great pakcik wakaka :D














our supermak, still lawan futsal sampai negeri, juara  gubah  bunga and masterchef of  da village



with udin yg bawak org merempit-player softball negeri
and ejon si midfield bolasepak negeri
like mother like sons, huh?

adik adikku ki,iji,fitri,amad, mohon jeles, angah cari adek laen.muehehee












 tak puas lagi merendek keliling kg, naek trak pulak yg di-drive oleh adek lepasan SPM yg kami ingatkan abang. kampung boys,they were s0o cool! :O











and the scene was like dis! 















 selesai mengidam laksa,fuhh~
 kayak pulak jumm



































sedikit babak ala-ala hindustan

video

the very end, the oppas perform lagu 'aku anak kampung'

at last, the whole weekend was totally worth! 

No comments:

Post a Comment